Pienyritysten lainoja on saatavana useilta perinteisiltä ja vaihtoehtoisilta lainanantajilta. Pienyritysten lainat voivat auttaa yritystäsi kasvamaan, rahoittamaan uutta tutkimusta ja kehitystä, auttamaan laajentumaan uusille alueille, lisäämään myynti- ja markkinointitoimia, antamaan sinulle mahdollisuuden palkata uusia ihmisiä ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa esitetään 10 avainvaihetta pienyrityslainan saamiseksi, sekä käytännön neuvoja ja oivalluksia lainausprosessista.

1. Ymmärrä erilaisia ​​pienyritysten lainoja

Pienyritysten lainoja on useita. Paras yrityslaina löytyy kun selvität yrityksesi tarpeiden, lainan pituuden ja lainan erityisehtojen mukaan. Tässä on joukko pienyritysten lainavalintoja:

  • Pienyritysten luottoraja.  Pienen luottorajan alla yrityksesi voi tarvita lainaajan varoja tarvittaessa. Käytettävissä olevien varojen määrälle asetetaan yläraja (esim. 100 000 dollaria), mutta luottoraja on hyödyllinen yrityksen kassavirran ja odottamattomien kulujen hallintaan. Luottolimiitin perustamisesta peritään yleensä maksu, mutta korkoa ei veloiteta ennen kuin olet tosiasiallisesti nostanut varoja. Korko maksetaan yleensä kuukausittain, ja riviltä nostettu pääoma poistetaan usein vuosien varrella. Useimmat luottolimiitit on kuitenkin uusittava vuosittain, mikä saattaa vaatia lisämaksua. Jos linjaa ei uusita, sinun on maksettava se kokonaisuudessaan tuolloin.
  • Myyntisaamisten rahoitus.  Myyntisaamisluottolimiitti on luottolimiitti, jonka takaavat yhtiön myyntisaamiset (AR). AR-rivin avulla voit saada käteistä välittömästi saataviesi tasosta riippuen, ja korko on vaihteleva. AR-rivi maksetaan alas, kun asiakkaasi maksavat myyntisaamiset.
  • Käyttöpääomalainat.  Käyttöpääomalaina on vieraan pääoman ehtoinen laina, jota yritys käyttää päivittäisen toimintansa rahoittamiseen. Yritykset käyttävät tällaisia ​​lainoja tulojen ja kulujen vaihteluihin kausiluonteisuudesta tai muista liiketoiminnan olosuhteista johtuen. Jotkut käyttöpääomalainat ovat vakuudettomia, mutta yritysten, joilla on vähän tai ei lainkaan luottohistoriaa, on pantattava lainan vakuudet tai annettava henkilökohtainen takuu. Käyttöpääomalainat ovat yleensä lyhytaikaisia ​​lainoja 30 päivästä 1 vuoteen. Tällaiset lainat vaihtelevat tyypillisesti 5000-100000 dollaria pienyrityksille.
  • Pienyritysten lainat.  Lainat ovat tyypillisesti määrättyä dollaria (esim. 250 000 dollaria) ja niitä käytetään liiketoimintaan, investointeihin tai laajentamiseen. Korko maksetaan kuukausittain, ja pääoma maksetaan yleensä takaisin 6 kuukauden – 3 vuoden kuluessa (mikä voidaan lyhentää lainan voimassaoloaikana tai saada loppumaksu). Lainat voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia, ja korko voi olla vaihteleva tai kiinteä. Ne ovat hyviä pienyrityksille, jotka tarvitsevat kasvua varten pääomaa, tai suuriin kertaluonteisiin menoihin.
  • SBA pienyritysten lainat.  Jotkut pankit tarjoavat houkuttelevia matalakorkoisia lainoja pienyrityksille, ja ne tukee ja takaa Yhdysvaltain  pienyritysten hallinto  (SBA). SBA-takuun vuoksi korko ja takaisinmaksuehdot ovat edullisempia kuin useimmat lainat. Lainamäärät vaihtelevat 30000 dollarista peräti 5 miljoonaan euroon. Lainaprosessi on kuitenkin aikaa vievä ja tiukat vaatimukset tukikelpoisille pienyrityksille. Käy SBA-verkkosivustolla nähdäksesi luettelon  sadasta aktiivisimmasta SBA-lainanantajasta .
  • Laitelainat.  Pienyritykset voivat ostaa laitteita laitelainalla. Tämä edellyttää tyypillisesti käsirahaa, joka on 20% laitteen ostohinnasta, ja laina on vakuutettu laitteilla. Lainan korot maksetaan tyypillisesti kuukausittain, ja pääoma poistetaan yleensä kahden tai neljän vuoden jaksolla. Lainoja voidaan käyttää laitteiden, ajoneuvojen ja ohjelmistojen ostamiseen. Lainasummat vaihtelevat yleensä 5 000 – 500 000 euroa, ja ne voivat kerätä korkoa joko kiinteällä tai vaihtuvalla korolla. Laitelainat voidaan joskus myös rakentaa laitteiden vuokrasopimuksiksi.
  • Pienyritysten luottokortit.  Vaikka jotkut yritysten omistajat saattavat olla varovaisia ​​niiden käytöstä, pienyritysten luottokortit voivat toimia myös lyhytaikaisina pienyritysten rahoituksina. Korot vaihtelevat luottokortin myöntäjän, kortilla käytettävissä olevan määrän ja kortin haltijan luottokelpoisuuden mukaan. Monet pienten yritysten luottokortin myöntäjät vaativat pääomistajan olevan yhteisvastuussa yrityksen kanssa. Pienyritysten luottokorttien liikkeeseenlaskijoita ovat American Express, CapitalOne, Bank of America ja monet muut. Monet luottokortit tarjoavat 0%: n alennuskampanjoita lyhyeksi ajaksi (6–9 kuukautta). Cashback- ja palkkio-ohjelmien avulla voit ansaita palkkioita luottokortilla tehdyistä ostoksista.