Teatterit ottavat varaslähdön hyvinvointivaltion juhlavuoteen

#EnOlisiTässä-kampanja laajenee koko Suomen 100-vuotisjuhlavuoden mittaiseksi, yhteisölliseksi projektiksi.

Ensimmäisinä varaslähdön hyvinvointivaltion juhlavuoteen ottavat teatterit. Kampanjan käynnistänyt Aino Kivi haastoi mukaan Suomen valtionosuustukia saavat teatterit, tanssiryhmät ja nukketeatterit. Mukaan ilmoittautuivat Helsingin Kaupunginteatteri, Joensuun ja Kajaanin kaupunginteatterit, Riihimäen, Mikkelin, Savonlinnan ja Rovaniemen Teatterit sekä Tanssiteatteri Raatikko Vantaalta ja Tanssiteatteri MD Tampereelta.

Joulukuun aikana teattereissa kirjoitetaan #EnOlisiTässä-tekstejä, luetaan tarinoita radioissa ja pidetään aiheesta klubi-iltoja.

Koko maan kattava kulttuuriverkosto on tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaa. Se mahdollistaa laajan kulttuuritarjonnan kaikille suomalaisille, asuinpaikkaan ja tulotasoon katsomatta. Ilman yhteiskunnan tukea kulttuuri olisi vain rikkaan eliitin etuoikeus. Mukaan ilmoittautuneista taloista neljä tekee myös kiertuetoimintaa: Joensuun ja Kajaanin kaupunginteatterit sekä Rovaniemen Teatteri ovat alueteattereita, eli ne toimivat koko lääninsä alueella, ja Tanssiteatteri Raatikko kiertää ympäri Suomea.

Lisää tietoa siitä, miten teattereissa otetaan osaa #EnOlisiTässä -kampanjaan, päivittyy kampanjan facebook-sivuille: www.facebook.com/enolisitassa, sekä tänne.

#EnOlisiTässä-kampanjan tavoitteena on tehdä näkyväksi, mitä kaikkea hyvinvointiyhteiskunta suomalaisille merkitsee. Kampanja on valtakunnallinen ja sitoutumaton, niin puoluepoliittisesti kuin aatteellisestikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *